Gråskaliga kryptotillgångar nådde 7,3 miljarder dollar under PayPal-inducerad marknadsrally

Företagsförvaltningsföretaget för kryptovaluta har nu mer än fördubblat sitt AUM på fem månader.

Grayscale, en stor förvaltare av kryptovalutafonder, har just sett sina tillgångar under förvaltning klättra till 7,3 miljarder dollar.

Merparten av portföljen består av Bitcoin Bank, men Litecoin-produkten presterade bäst i sin senaste uppdatering.

Kapitalförvaltaren har nu sett sin AUM mer än fördubblats sedan maj

Grayscale Investments, ett av de största kryptovalutaföretag och kapitalförvaltare, har just sett sina tillgångar under förvaltning (AUM) hoppa till över 7 miljarder dollar.

Enligt en Twitter-uppdatering som publicerades den 22 oktober lade Grayscale till 300 miljoner dollar i AUM på en dag och har nu över 6 miljarder dollar i BTC i sitt Bitcoin-förtroende, medan Ethereum-förtroendet nu ligger på 942 miljoner dollar.

Sammantaget hanterar nu Grayscale sammanlagt 7,3 miljarder dollar i nio olika kryptovalutor: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Horizen (ZEN), Litecoin (LTC), Stellar Lumens (XLM), XRP och Zcash (ZEC).

PayPal: s övergång till krypto skickar priserna högt

Grayscales AUM har nu ökat mer än 1 miljard dollar den senaste veckan. Det sammanfaller med ett hausseartat rally på kryptovalutamarknaden efter nyheten om att PayPal kommer att börja stödja köp och överföringar av kryptovaluta och är i samtal om att eventuellt köpa BitGo – en plattform för digital tillgångsförvar och företaget bakom produkten Wrapped Bitcoin (WBTC) .