Bitcoin-mijnwerkers in Yunnan hebben net de toegang tot elektriciteit verloren

De Chinese autoriteiten in de provincie Yunnan hebben onlangs lokale stroomleveranciers opdracht gegeven om de mijnwerkers van BTC af te sluiten.

De lokale crypto meldde dat de lokale elektriciteitsleveranciers gedeelde verbodsbevelen kregen.
De provincie Yunnan is de vierde grootste bron van hasj in China, verantwoordelijk voor 5,42% van het wereldwijde hasjtarief.

De autoriteiten van de Chinese provincie Yunnan besloten hun inspanningen tegen de mijnwerkers van Crypto Bull op te voeren door de elektriciteitsproducenten op te dragen te stoppen met het leveren van stroom. Een aantal mijnwerkers heeft contact opgenomen met de Chinese journalist Colin Wu, die een verbodsbepaling heeft uitgevaardigd voor elektriciteitsproducenten.

Chinese provincie Bestelt elektriciteitsbedrijven om Crypto-mijnwerkers af te sluiten

Ondanks de inspanningen van China om een lokale digitale munt te lanceren en de nog steeds relatief nieuwe waardering van de blokketentechnologie, heeft het land zich nooit echt opengesteld voor Bitcoin en andere gedecentraliseerde cryptokringen.

Maar toch blijft het land de grootste crypto-mijnbouwhubs ter wereld. Velen vragen zich echter af of dat gaat veranderen, gezien alle bewegingen die het land tegen zijn mijnwerkers heeft gemaakt.

Gisteren nog deelde de lokale crypto-verslaggever, Colin Wu, talrijke verbodsorders die Chinese elektriciteitsleveranciers uit de provincie Yunnan van de regering ontvingen.

Volgens de gescande kopieën van de officiële documenten hebben de autoriteiten van de stad Baoshan een nieuwe actie ondernomen tegen de mijnwerkers, waarbij ze energieleveranciers opdracht gaven om de mijnwerkers af te snijden. Maar, Wu is van mening dat het verbod mogelijk is geïnformeerd door gelokaliseerde economische belangen, wat betekent dat de maatregel niet is genomen om de crypto-mijnindustrie te beschadigen.

Hij benadrukt dat het niet nodig is om de impact van het incident te overschatten.
Dit is niet de eerste keer dat de Yunnan autoriteiten zich tegen de mijnwerkers hebben verzet…

Interessant genoeg komt het verbod precies op het moment dat het wereldwijde hasjtarief 24 uur per dag met zo’n 10% is gedaald. De BECI (Bitcoin Electricity Consumption Index) van de Universiteit van Cambridge toont aan dat Yunnan eigenlijk de op drie na grootste regio van China is door het hashtarief in de mijnbouw.

Toch vertegenwoordigt het 42% van het wereldwijde hasjtarief. Dat maakt het nog steeds groter dan vrijwel alle landen behalve vier – de rest van China, de VS, Kazachstan en Rusland.

De regering van Yunnan heeft in het verleden ook stappen ondernomen tegen de mijnwerkers. Zo heeft zij in juni 2020 opdracht gegeven tot de sluiting van maar liefst 64 ongeoorloofde mijnbouwactiviteiten. Destijds beweerde de regering dat zij veiligheidsrisico’s en belastingontduiking in kaart bracht.

Een van de Bitcoin-mijnen stond in dezelfde maand ook in brand, waardoor duizenden eenheden werden verbrand. Daarvoor, op 29 mei, explodeerde een waterkrachtcentrale in Yunnan. Vijf mensen raakten gewond, terwijl zes mensen het leven verloren.