Bitcoin går inn i „ekstrem grådighet“ -sone når BTC-prisen nærmer seg $ 16k

I henhold til ulike beregninger på kjeden går Bitcoin (BTC) inn i grådighetssonen når prisen nærmer seg $ 16.000.

Alternatives Fear & Greed Index viser at Bitcoin Pro nå svever i området „ekstrem grådighet“. Målingen viser av 100 at grådighetsnivået i Bitcoin-markedet har nådd 86.

Til sammenligning svingte Bitcoins grådighetsnivå basert på Fear & Greed-indeksen i oktober måned rundt 52.

Vil fortjeneste Bitcoin-tilbakeslag oppstå som et resultat?

Gjennom den siste uken har analytikere påpekt den høye sannsynligheten for en viss fortjenesteaksjon i Bitcoin-markedet.

Philip Swift, grunnleggeren av LookIntoBitcoin, sa at Relativ Urealisert Profit / Loss (UPL) -indikator viste at Bitcoin kom inn i grådighetssonen.

UPL-indikatoren evaluerer nivået på urealisert fortjeneste investorer sitter på et bestemt Bitcoin-prispunkt.

Indikatoren viser at majoriteten av investorene i markedet for tiden har store urealiserte fortjenester. Swift sa:

“Relativ urealisert fortjeneste / tap-indikator: Har nå kommet inn i” Greed ”-sonen på dette siste opptaket av #bitcoin. Høres dårlig ut, men faktisk kan vi tilbringe store deler av oksesyklusen i dette området. Vi er fremdeles tidlig med mye mer plass til oppsiden. „

Dette betyr imidlertid ikke at det er sannsynlig at en større korreksjon vil forekomme. Under oksetrender har Bitcoin en tendens til å komme inn i grådighetssonen oftere enn vanlig.

BTC-prisen ser større tilbakeslag og høyere volatilitet enn normalt under opptrender fordi både detaljhandlere og hvaler blir tvunget til å ta fortjeneste.

Derfor beveger BTC seg inn i grådighetssonen og nøytraliserer deretter ofte etter en kortsiktig rally, midt i en konsolideringsfase.

Tidligere denne uken rapporterte CryptoSlate at mangeårig teknisk analytiker John Bollinger forventer konsolidering for BTC. Han sa at Bollinger-bandene foreslår i det minste en viss konsolidering etter å ha sett et „kortsiktig toppmønster.“

For at Bitcoin skal avstå fra å registrere en topp, må den overgå $ 16.000 på kort sikt og bryte ut av området. Ellers er det en risiko for at en ny serie kan danne seg mellom $ 15 500 og $ 16 000 i overskuelig fremtid.

Grunnleggende komplementerer en sterk oppadgående trend

På toppen av de tekniske faktorene, ifølge IntoTheBlock, traff antall Bitcoin-aktive adresser en flerårig rekord på 1,21 millioner.

Når antall aktive adresser øker, indikerer det at den totale brukeraktiviteten på Bitcoin-blockchain øker.

Det viser også at et stort antall brukere kan flytte penger bort fra børser, noe som betyr en intensjon om ikke å selge i nær fremtid. Intotheblock-analytikere skrev:

„Antallet #Bitcoin aktive adresser slo en ny flerårsrekord 9. november med 1,21 millioner adresser, et nivå som ikke er sett siden januar 2018. Denne uken er antallet aktive adresser på en gitt dag i gjennomsnitt 1,12 millioner.“

De sterke grunnleggende faktorene i Bitcoin som støtter det pågående BTC-rallyet er avgjørende fordi det viser at rallyet er ledet av ekte etterspørsel, ikke av hype i derivatmarkedet.

Bitcoin, som for tiden er rangert som nr. 1 etter markedsverdi, har økt 2,49% det siste døgnet. BTC har en markedsverdi på $ 290,96B med et døgnvolum på $ 28,96B.