Bitcoin-aksjer kontra Bitcoin – den beste uttalte

Hvordan har bitcoin prestert sammenlignet med bitcoin-aksjer i år – og hvilken aktivaklasse er den bedre investeringen under både okse- og bjørnekjøringer?

Bitcoin har opplevd et oksemarked i 2020 med Bitcoin-prisen opp 49% fra USD 7197 til 11 818 dollar siden 1. januar 2020. Mens prisstigningen på Bitcoin Era har vært et fall for alle som har investert i faktiske bitcoin- eller bitcoin-derivater, har gevinstene i 2020 vært den samme for de som er investert i den bredere Bitcoin-sektoren – i de såkalte ‚bitcoin-aksjene‘.

Hva er Bitcoin-aksjer?

Da bitcoin begynte å få trekkraft i det offentlige øyet etter å ha truffet $ 1000-merket for første gang i 2013, dukket det opp flere og flere bitcoin-startups for å utvikle produkter og tjenester som utnytter Bitcoin-nettverket. Noen av disse selskapene holdt etter hvert børsnoteringer og ble børsnoterte selskaper.

Dagens børsnoterte bitcoin-selskaper er involvert i bitcoin-gruvedrift, betaling, investeringer, rådgivning og utviklingstjenester.

I denne analysen vil vi se på en kurv med fem bitcoin-aksjer og sammenligne deres prisytelse med bitcoin-kursbevegelsen siden 1. januar 2020.

Aksjene vi har valgt inkluderer Square, Overstock, HIVE Blockchain Technologies, BTCS og MGT Capital Investments. Disse selskapene drar nytte av direkte og indirekte av et rally i verdien av bitcoin og er derfor valgt for denne analysen.

Mens det er en rekke børsnoterte selskaper som er involvert i utviklingen av blockchain-teknologier, er de fem aksjene vi har valgt mer fokusert på bitcoin spesifikt enn blockchain generelt

Square Inc er et mobilbetalingsselskap som ble grunnlagt av Twitter-administrerende direktør Jack Dorsey og Jim McKelvey i 2009 for å gjøre det mulig for brukere å sende og motta betalinger ved hjelp av smarttelefonen. I 2017 kunngjorde New York Stock Exchange (NYSE) -noterte Square bitcoin-støtte, og nå kan brukere i alle 50 amerikanske stater kjøpe og selge bitcoin gjennom Cash-appen sin. Square (SQ) har en markedsverdi på 67,6 milliarder dollar.

Overstock er en online forhandler som har akseptert bitcoin som betalingsmetode siden 2014. Siden den gang har det NYSE-børsnoterte selskapet presset mer og mer inn i blockchain-bransjen med lanseringen av sin egen risikokapitalarm, Medici Ventures, og lanseringen av en plattform for tradingtoken, tZERO. I slutten av 2018, VHS CEO og Bitcoin advokat, Patrick Byrne, sa at han planlegger å selge detaljhandel å gå „all in“ på krypto og ytelsen til tZERO token i 2020 har vært svært positive. Overstock (SQ) har en markedsverdi på 3,79 milliarder dollar.

HIVE Blockchain Technologies er et Toronto-børsnotert bitcoin-gruveselskap som ble lansert i 2017. Gjennom et strategisk partnerskap med Genesis Mining, opprettet HIVE bitcoin-gruvebedrifter i Skandinavia. Som et bitcoin-gruvefokusert selskap viser aksjekursen en sammenheng med lønnsomheten til bitcoin-gruvedrift og prisen på bitcoin. HIVE Blockchain Technologies (HIVE) har en markedsverdi på USD 184,75 millioner.

BTCS er et amerikansk selskap som hevder å fokusere på utvikling av blockchain-applikasjoner og digitale valutaløsninger. BTCS investerer også direkte i kryptografiske eiendeler som bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH). BTCS Inc (BTCS) er en aksjebeholdning med en markedsverdi på 7,66 millioner dollar.

MGT Capital Investments er et amerikansk-basert bitcoin-gruveselskap som ble lansert av cybersecurity-ekspert og vokal bitcoin-talsmann John McAfee . Det børsnoterte selskapet driver i dag gruvebedrifter for digital valuta i Washington State og Colorado og er en av de største bitcoin gruvearbeiderne i USA. MGT Capital Investments (MGTI) er en aksjebeholdning med en markedsverdi på 10,41 millioner dollar.